16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalTăriceanu, vot ilegal

Tăriceanu, vot ilegal

Premierul României este acuzat că a încălcat Legea electorală, votând cu cartea de alegător în locul celei de identitate.

Călin Popescu Tăriceanu a votat ieri, potrivit membrei comisiei de votare căreia i-a înaintat documentul de identitate, cu cartea de alegător, document care nu figurează pe lista celor acceptate de Autoritatea Electorală Permanentă. Potrivit ghidului Autorităţii Electorale Permanente (AEP), alegătorii pot prezenta, în momentul votării, cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul diplomatic sau de serviciu sau carnetul de serviciu militar, în cazul elevilor din şcolile militare.

Membra secţiei de votare, citată de NewsIn, susţine că, ulterior, preşedintele secţiei de votare i-a spus că a primit de la primărie instrucţiuni potrivit cărora poate fi utilizată şi cartea de alegător, motiv pentru care a acceptat-o.

În schimb, preşedintele Secţiei de votare nr. 1.140, Florian Chelu, susţine că premierul a votat cu cartea de identitate provizorie.

Liderul naţional al liberalilor a mai făcut o gafă, difuzată în direct de mai multe televiziuni: i-a arătat buletinul de vot unei membre a comisiei, în aşa fel încât aceasta să vadă că şeful guvernului a pus ştampila în căsuţa PNL.

 

Contestaţie

 

Reprezentantul PD-L din secţia unde a votat premierul Tăriceanu a depus o contestaţie prin care face apel la Parchet şi la poliţie să se sesizeze cu privire la eventualele încălcări ale legii în privinţa violării secretului votului de către şeful executivului. Aceeaşi contestaţie reprezintă şi o plângere la adresa preşedintelui secţiei de votare pentru neverificarea identităţii premierului Tăriceanu. Contestaţia va fi trimisă Biroului Electoral de Circumscripţie al sectorului 6, de unde va fi înaintată Biroului Electoral Municipal şi, ulterior, Biroului Electoral Central.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII